Rugiagėlių žiedai 100g.

8.20 

Rugiagėlių žiedai 100g.

Vaistinė augalinė žaliava – rugiagėlių žiedai (Centaureae cyani flos sine caliculus) išpešiojami iš žydinčių graižų – liepos-rugpjūčio mėn.

Skinami tik kraštiniai piltuviški žiedai. Džiovinama nedelsiant, paskleidus plonu sluoksniu, dažnai vartant, kad išliktų natūrali mėlyna spalva, gerai vėdinamoje ir užtemdytoje patalpoje ar džiovykloje. Kokybiškai paruošta žaliava turi būti mėlynos spalvos, bekvapė, aitriai kartaus skonio.

Augalo gydomosios savybės pirmą kartą buvo aprašytos XII amžiuje.

Rugiagėlių žieduose yra karčiųjų glikozidų (centaurinas, cianinas), antocianų (pelargoninas, cianidinas), saponinų, kumarinų, flavonoidų, gleivių, organinių rūgščių, mineralinių medžiagų.

Rugiagėlės turtingos mineralinių druskų, pektino, kuris suteikia karstelėjusį skonį.

Žolelėse gausu kalcio, būtino sveikiems kaulams. Taip pat antioksidantų ir flavonoidų, kurie gali sumažinti sunkių ligų išsivystymo riziką.

Turi kalio ir taninų, kurie padeda atkurti normalų organizmo rūgštingumą. Itin apstu vitamino C, folio rūgšties ir kitų organinių junginių, kurie detoksikuoja organizmą.

Nėščiosioms, krūtimis maitinančioms moterims, žmonėms, kurie alergiški astrinių šeimos augalams (ramunėms, medetkoms, saulutėms) reikėtų vengti naudoti šį augalą ar jo pagrindu pagamintus preparatus.

Daugiau informacijos rasite internete

Kokius negalavimus gydo rugiagėlės? »»
Rugiagėlė: ne tik graži, bet ir naudinga »»

Straipsniai

Ar smegenys sensta? »»

*prieš vartojimą pasitarkite su specialistu

Jums taip pat gali patikti…