Ciberžolė

Ciberžolė puikiai tinka plovui pagardinti, kitiems patiekalams iš ryžių, makaronų, taip pat padažams.

Daržovėms, sriuboms, užkandžiams, žuviai, paukštienai suteikia šviežų, aštroką aromatą.

Ciberžolę galima naudoti konditerijos gaminiams, norint suteikti malonią, apetitą keliančią spalvą.

5.00 

Ciberžolė – į Europą šis tropinis augalas pateko iš Indijos.

Ciberžolė priklauso imbierinių šeimai, pasižymi maloniais medžio ir sausos žemės aromatais, švelniai karti ir aitri.

Ciberžolės spalva simbolizuoja saulės šviesą ir energiją, ji laikoma dievišku augalu ir laimės talismanu.

Ciberžolė labai paplitusi Azijoje, Afrikoje bei Australijoje.

Ciberžolė yra vienas populiariausių prieskonių.


Straipsniai

Kepenys »»
Maistas – ir ligų, ir sveikatos šaltinis »»
Pagalba sąnariams »»
Pilvo pūtimas »»

Jums taip pat gali patikti…