Ieškoti

E-parduotuvė

Kapsulės su česnako aliejumi „GARLIC OIL“ 60 x 700 mg.

34.49 

Česnakai dar senovėje buvo vertinami dėl antibakterinių savybių. Centrinėje Azijoje, Indijoje ir Kinijoje jie auginami ištisus šimtmečius.

Nors daugelyje šalių česnakai vartojami kaip prieskoniai, jie tapo svarbūs ir maisto papildų gamyboje.

Vartojimas

Vartokite po 2 kapsules tris kartus per dieną kaip maisto papildą valgio metu.

Aprašymas

Česnakas (Allium sativum) yra augalas, pasižymintis vienu iš plačiausių veikimo spektrų žmogaus organizme. Jo efektyvumas nuodugniai ištirtas ir aprašytas. Seniausi įrašai siekia 3000 metų prieš Kristų. Nuo tų laikų česnakai šimtmečiais buvo naudojami kaip prieskonis ir maisto konservavimo priemonė, taip pat kaip vaistas nuo infekcinių ir parazitinių virškinamojo trakto ligų. Šiuolaikiniai moksliniai tyrimai ne tik patvirtino česnakų dezinfekcinį, bakteriostatinį ir antiparazitinį poveikį, bet ir atskleidė daugybę kitų naujų savybių. Svarbiausia iš jų yra visapusiškas kraujotakos gerinimas.

Poveikis

Eksperimentai patvirtino, kad aliejus, išskiriamas iš česnakų, turi teigiamą poveikį kraujagyslių būklei.

Tyrimų rezultatai taip pat rodo, kad jis gali pagerinti kraujo apytaką.

Klinikiniai tyrimai patvirtino, kad česnakai padeda palaikyti normalų cholesterolio ir lipidų kiekį kraujyje. Įrodyta, kad česnakų aliejus gali sumažinti gliukozės kiekį kraujyje. Česnakų aliejus padeda palaikyti normalią kvėpavimo sistemos funkciją. Viena iš svarbiausių česnako ypatybių yra jo antioksidacinės savybės, t. y. gebėjimas padidinti organizmo antioksidacinį pajėgumą.

Sudėtis

Į TIENS maisto papildo su česnakų aliejumi sudėtį įeina česnakų ekstraktas. 3 kapsulės ekstrakto atitinka 10 česnakų galvučių. Preparatas yra bekvapis.

Farmakologiniu atžvilgiu tarp svarbiausiųjų česnako sudedamųjų dalių yra medžiagos, turinčios organinės sieros junginių. Būtent jos lemia specifines česnakų savybes. Tarp jų yra aliinas, kuris virsta alicinu, aliloligosulfidai, polisulfidai, vinilsulfidai.

Česnakuose taip pat yra flavonoidų, nukleozidų, fermentų, vitaminų (A, C ir kitų), mikroelementų ir makroelementų (tarp jų kalio, geležies, fosforo, natrio ir kalcio). Medžiaga, būdinga tik česnakams, yra česnakų eterinis aliejus. Jis išgaunamas sumaltus česnakus apdorojant garinės distiliacijos būdu.

Pirmą kartą ši medžiaga iš česnakų išskirta XIX a. pabaigoje. Česnakų eteriniame aliejuje yra įvairių polisulfidų, kurie lemia jo kvapą ir skonį. Česnakų aliejaus sudėtis priklauso nuo jų kilmės ir derliaus ėmimo sezono.

Aliejaus ekstrakte yra dialildisulfidų, aliltrisulfidų ir alilmetiltrisulfidų.


Straipsniai

Mūsų venos »»
Ar smegenys sensta? »»
Medus sveikatai »»

Jums taip pat gali patikti…