j

Lorem ipsum dolor amet, consect adipiscing elit, diam nonummy.

Ieškoti

Spauda

2010 m. rugsėjo mėn. 18 d.
Kaip teisingai maitintis, kad, anot liaudies išminties, su šaukštu sau kapo duobės neišsikastume? „Paslaptis labai paprasta – svarbiausia, žinoti, kada, kaip ir ką dedame į burną“, – sako kaunietė žolininkė Žana Jankovskaja.
Dieną pradeda apsivalymu
„Pusryčiauti ar ne, kas rytą klausiu savęs ir įsiklausau į savo organizmą. Jei skrandis ir žarnynas dar nedirba, kas gi apdoros į jį patekusį maistą? Būtų tas pats, jei į gamyklą atvežtume žaliavas trimis valandomis anksčiau, o cechai būtų uždaryti. Tarkime, turiu raktą ir galiu įeiti. Bet dar nepašalintos praėjusios pamainos atliekos, staklės neišvalytos, o aš noriu į jas krauti naujų medžiagų. Kuo visa tai pavirs?“ – savus sveikos mitybos principus dėstė žolininkė. Vietoj sočių pusryčių ji renkasi vandenį, arbatą ir taip valosi žarnyną, šlapimtakius, kapiliarus. Jokių vaisių, košių, daržovių, sūrių, jogurtų, dešrų į neišvalytą skrandį nekrauna – supūs, susiterš. Valgo tik tuomet, kai labai nori, kai žaliavos energijai gaminti ima reikalauti organizmas. „Valgau nedaug. Mano racionas dienos metu: košė arba sausi pusryčiai, jogurtas, daržovės arba vaisiai, uogos. Paskui dar laukia įtemptas darbas, o savo mintimis tik trukdysiu virškinimui, apsunkinsiu jo veiklą“, – sakė Ž.Jankovskaja.
Kaip teisingai maitintis, kad, anot liaudies išminties, su šaukštu sau kapo duobės neišsikastume? „Paslaptis labai paprasta – svarbiausia, žinoti, kada, kaip ir ką dedame į burną“, – sako kaunietė žolininkė Žana Jankovskaja. „Pusryčiauti ar ne, kas rytą klausiu savęs ir įsiklausau į savo organizmą. Jei skrandis ir žarnynas dar nedirba, kas gi apdoros į jį patekusį maistą? Būtų tas pats, jei į gamyklą atvežtume žaliavas trimis valandomis anksčiau, o cechai būtų uždaryti. Tarkime, turiu raktą ir galiu įeiti. Bet dar nepašalintos praėjusios pamainos atliekos, staklės neišvalytos, o aš noriu į jas krauti naujų medžiagų. Kuo visa tai pavirs?“ – savus sveikos mitybos principus dėstė žolininkė. Vietoj sočių pusryčių ji renkasi vandenį, arbatą ir taip valosi žarnyną, šlapimtakius, kapiliarus. Jokių vaisių, košių, daržovių, sūrių, jogurtų, dešrų į neišvalytą skrandį nekrauna – supūs, susiterš. Valgo tik tuomet, kai labai nori, kai žaliavos energijai gaminti ima reikalauti organizmas. „Valgau nedaug. Mano racionas dienos metu: košė arba sausi pusryčiai, jogurtas, daržovės arba vaisiai, uogos. Paskui dar laukia įtemptas darbas, o savo mintimis tik trukdysiu virškinimui, apsunkinsiu jo veiklą“, – sakė Ž.Jankovskaja.