Sudedamosios dalys: violetinių paprastųju morkų (Daucus carota L.) šaknų milteliai; užpildas: ryžių miltai; kapsulės apvalkalas: želatina; penkiaskiautės driekės (Gynostemma Pentaphyllum) lapų ekstraktas (hiperozido ≥ 98 %); kininio arbatmedžio (Camellia sinensis L.) lapų ekstraktas (polifenolo ≥ 40 %); vitaminas C (L- askorbo rūgštis); lipnumą reguliuojanti medžiaga – riebalų rūgščių magnio druskos; chromu (chromo (III) laktato trihidratas) praturtintos mielės (Saccharomyces cerevisiae).
Penkiaskiautė driekė (Gynostemma pentaphyllum), dar žinoma kaip Jiaogulan, kinų vadinama „pietų Kinijos ženšeniu“, „penkialapiu ženšeniu“ arba „ilgaamžiškumo“ žolele.
Penkiaskiautėje driekėje veikliųjų medžiagų saponinų yra tris kartus daugiau nei ženšenyje. Kinų medicinoje Jiaogulan buvo vertinama dėl jauninamųjų ir adaptogeninių savybių. Manoma, kad ji gali padėti kontroliuoti homocisteino kiekį kraujyje, susijusį su didesne aterosklerozės rizika. Tradiciškai žinoma kaip priemonė, padedanti reguliuoti kraujotaką.
Violetinė morka yra šiuolaikinių morkų protėvis. Joje yra daugiau maistinių medžiagų nei įprastose oranžinėse morkose, o antioksidacinis poveikis – keturis kartus didesnis. Violetinės morkos sudėtyje yra išskirtinio vertingo antocianidino – cianidino – natūralaus pigmento, randamo kai kuriose raudonose uogose ir tamsiai violetinėse daržovėse. Taip pat ši daržovė yra fenolių, flavonolių, kalcio, geležies ir cinko šaltinis.
Chromas – būtinas žmogui mikroelementas, nes tiesiogiai veikia medžiagų apykaitos ir fiziologinius procesus. Chromas yra molekulės, vadinamos chromodulinu, dalis, kuri padeda hormonui insulinui atlikti savo funkcijas organizme. Šio mechanizmo dėka chromas padeda palaikyti normalų gliukozės kiekį kraujyje. Chromas taip pat padeda palaikyti normalią makroelementų apykaitą – jis svarbus organizmui perdirbant angliavandenius, riebalus ir baltymus. Nepaisant šių pranašumų, su maistu gaunamo chromo absorbcija žarnyne yra labai nedidelė, pasisavinama mažiau nei 2,5 % suvartoto chromo.
Patobulintoje TIENS kapsulių „Cell Rejuvenation Extra“ sudėtyje yra mielių, praturtintų chromu. Mielių ir chromo derinys vienas kitą papildo ir unikaliu būdu įsilieja į produkto formulę. Tai ypač svarbu žmonėms, sergantiems cukriniu diabetu, nes gliukozės kiekis vaidina svarbų vaidmenį tinkamam organizmo funkcionavimui. Sergant cukriniu diabetu vyksta nepakankamas cukrų pavertimas energija, o tai labai neigiamai veikia nervų ir kraujotakos sistemas. Todėl labai svarbu tinkamai papildyti mitybą ir organizmui suteikti tai, ko trūksta, kad pagerėtų bendra savijauta. Be to, mielėse yra daugybė B grupės vitaminų (B1, B2, B5, B6, B7 ir B12), daug mineralų, tokių kaip: cinkas, fosforas, magnis, geležis, selenas, chromas ir net lengvai virškinamų baltymų, būtinų diabetikams.