Moksliniai tyrimai
Penkiaskiautė driekė (Gynostemma pentaphyllum), Kinijoje žinoma kaip Jiaogulan, dar vadinama Pietų Kinijos ženšeniu. Kinijoje ji naudojama šimtmečiais dėl energijos suteikiančio poveikio. Penkiaskiautėje driekėje veikliosios medžiagos saponinų yra tris kartus daugiau nei ženšenyje, todėl kinai ją apibūdina: „tai tarsi ženšenis, tik dar geriau“. Tradiciškai penkiaskiautė driekė laikoma augalu, užtikrinančiu ilgaamžiškumą.
Pasak tradicinės kinų medicinos, penkiaskaiutė driekė didina natūralią organizmo apsauginę funkciją, padeda palaikyti tinkamą kraujo lipidų lygį, širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą bei apsaugo organizmą nuo laisvųjų radikalų. Jos naudingą poveikį sustiprina sudėtyje esančios įvairios aminorūgštys, vitaminai ir mineralai, tokie kaip kalcis, geležis, magnis, fosforas, kalis, selenas ir cinkas.
Kita šio maisto papildo sudėtinė dalis – morka (Daucus carota), kurioje, kaip ir penkiaskiautėje driekėje, yra daug vertingų medžiagų bei sveikatai svarbių elementų, įskaitant provitaminą A (alfa karotenas ir beta karotenas), vitaminus: B1, B2, B6, C, E, H, K, PP, folio rūgštį ir mineralines medžiagas: kalį, fosforą, magnį, kalcį, geležį, natrį, cinką, varį, manganą, seleną, kobaltą, taip pat sieros junginius, pektinus, inozitolį ir kumarinus.
Poveikis
Šio preparato ingredientai vaidina svarbų vaidmenį viso organizmo procesuose ir pasižymi įvairiapusiu poveikiu:
Vitaminas C:
- Padeda sumažinti nuovargį
- Padeda apsaugoti ląsteles nuo oksidacinio streso
- Teigiamai veikia imuninės sistemos veiklą
- Teigiamai veikia energijos apykaitą
- Teigiamai veikia nervinės sistemos veiklą
- Vitaminas C taip pat padeda užtikrinti kolageno gamybą, reikalingą tinkamai kraujagyslių, kaulų, kremzlių, dantenų, odos ir dantų funkcijai.
- Žalioji arbata (Camelia sinensis) saugo DNR, baltymus ir lipidus nuo oksidacinės pažaidos ir padeda išlaikyti normalią gliukozės koncentraciją kraujyje.
- Penkiaskiautė driekė (Gynostemma pentaphyillum) saugo DNR, baltymus ir lipidus nuo oksidacinės žalos ir padeda kontroliuoti lipidų (cholesterolio ir trigliceridų) metabolizmą.