j

Lorem ipsum dolor amet, consect adipiscing elit, diam nonummy.

Ieškoti

E-parduotuvė

Kalendros sėklos

3.00 

Kalendros sėklos (kalendra (lot. – Coriandrum Sativum)). Kilmės šalis Viduržemio jūros regionas.

Kalendros sėklų aromatas ypatingai malonus – gėlių ir citrininis, ir šiame derinyje yra unikalus ir nepakeičiamas prieskonis virtuvėje.

Prieskonis ypatingai naudingas ir malonus kaip priedas tiek maltu, tiek sėklų pavidalu.

Neturime

Moksliniai tyrimai

Kalendros sėklos praturtina maistą vitaminais, naudojama gaminant tokius patiekalus kaip: duoną, paukštieną, žuvį, kopūstus, daržoves ar net gruziniškus patiekalus, aromatinama kava, actas.

Kalendra – saugus augalas, į patiekalą kalendros dedama ne žiupsneliais, o šaukštais, o per dieną galima išgerti net 3 stiklines kalendros arbatos.

Su kalendra derantys prieskoniai: kvapieji ir juodieji pipirai, anyžinė ožiažolė, cinamonas, muskato riešutas, gvazdikėliai, bazilikas, pankolis, česnakas, svogūnas.

Manoma, kad tai seniausias žinomas prieskonis žmonijos istorijoje, paminėtas Biblijoje. Romos legionieriai kalendrą imdavę su savimi į karo žygius, todėl netrukus ji paplito ir Šiaurinėje Europoje.


Straipsniai

Maistas – ir ligų, ir sveikatos šaltinis »»

Jums taip pat gali patikti…