Cinamono lazdelės maltos

Cinamonas dažniausiai dedamas i kepinius, košes ir ledus. Puikiai tinka gardinti obuolių pyragus, pienišką ryžių sriubą.

Verta išbandyti ir su maltos mėsos patiekalais. Cinamonu pagardintas viščiukas ar vištienos patiekalas bus neprilygstamo skonio ir apetitiško atspalvio.

Šilto, intensyvaus, saldaus kvapo, taigi tinka į visus saldžius patiekalus. Cinamonu skaninami ryžiai, pieno produktai.

Cinamona pakepinę aliejuje kartu su indiškais kmynais, čili ir kurkuma pasigaminsite puikų mišinį sriubų ir troškinių aromatizavimui.

Galima daryti cinamono arbatą, o užplikę kavą su cinamono lazdele gausite puikų skonį.

9.00 

Cinamono aromatas yra įsimenantis, karštas, pikantiškas, skonis – saldus.

Cinamono dedama į ryžių, kitų kruopų, ankštinių, daržovių patiekalus, užkandžius, padažus, saldžiuosius patiekalus.

Į Vakarus atgabenę cinamoną, arabai griežtai saugojo jo kilmės paslaptį, buvo kuriamos legendos dar labiau mistifikuojant šį prieskonį.

Cinamonas vienas iš seniausiai Egipte naudojamų prieskonių-afrodiziakų, pabrėžia aukštą kilmę, prabangą ir visuomenės padėtį.


Straipsniai

Maistas – ir ligų, ir sveikatos šaltinis »»

Jums taip pat gali patikti…