Ieškoti

E-parduotuvė

Ceilono cinamono lazdelės 70 g.

11.00 

Cinamonas dažniausiai dedamas i kepinius, košes ir ledus. Puikiai tinka gardinti obuolių pyragus, pienišką ryžių sriubą.

Verta išbandyti ir su maltos mėsos patiekalais. Cinamonu pagardintas viščiukas ar vištienos patiekalas bus neprilygstamo skonio ir apetitiško atspalvio.

Šilto, intensyvaus, saldaus kvapo, taigi tinka į visus saldžius patiekalus. Cinamonu skaninami ryžiai, pieno produktai.

Cinamona pakepinę aliejuje kartu su indiškais kmynais, čili ir kurkuma pasigaminsite puikų mišinį sriubų ir troškinių aromatizavimui.

Galima daryti cinamono arbatą, o užplikę kavą su cinamono lazdele gausite puikų skonį.

Aprašymas

Cinamono tėvynė – Ceilonas, Šri Lanka bei Pietvakarių Indija (Keralos regionas).

Cinamono aromatas yra įsimenantis, karštas, pikantiškas, skonis – saldus.

Cinamono dedama į ryžių, kitų kruopų, ankštinių, daržoviųCi patiekalus, užkandžius, padažus, saldžiuosius patiekalus.
Į Vakarus atgabenę cinamoną, arabai griežtai saugojo jo kilmės paslaptį, buvo kuriamos legendos dar labiau mistifikuojant šį prieskonį.

Cinamonas vienas iš seniausiai Egipte naudojamų prieskonių-afrodiziakų, pabrėžia aukštą kilmę, prabangą ir visuomenės padėtį.
Kilmės šalis – Šri Lanka.


Straipsniai

Maistas – ir ligų, ir sveikatos šaltinis »»